Ada apa dengan puasa?



 Assalamualaikum pembuka bicara bagi semua umat islam dan
salam sejahtera bagi bukan islam erti kata laian non-muslim..

hurgh! first time update blog guna laptop orang *smile teeth
memang agak janggal lah jawabnya! sebab jarang koet
pinjam orang.. ni lah padahnya tinggal laptop kat umah :(

ouh ya, masih tak lambat lagi kan utuk dira ucapkan selamat menjalani 
ibadah puasa bagi semua umat islam di serata dunia ni.. hehe
pejam celik pejam celik dah hari kelima kita berpuasakan?
tinggal lagi beberapa minggu je sebelum nak raya. 

kerana bulan ni bulan ramadhan , bulan yang paling mulia so entry
harinie pasal puasa je lah.. huhu

korang pernah dengar tak "puasa yang yok"? tipu lah tak
pernah dengar dan tak pernah buatkan? baik mengaku
cepat kalau tak dira cubit hidung korang sorang - sorang.. haha
 oke biasanya istilah ni mesti mak mak kita gunakan 
masa kita kecik kan? maklumlah masa tu sape tak puasa tak
dapat duit raya lah kata kan.. first puasa  waktu 
kecik kecik dulu sanggup bersengkang mata nak bangum sahur but
in the end, bila masok tengah hari mula lah merengek minta makanan..
haha teringat woii zaman dulu dulu.. zaman puasa 
yang yok gitu....

bila meningkat remaja dah takda zaman puasa yang yok tapi mula 
lah alasan klise yang selalu kita kerap dengar erti kata lain
ponteng puasa.. antara alasanya kena gastrik , period
gila seketika , korek idung terminum tanpa sengaja, was-
was sama ada mlm sebelum ni dah niat atau tak and so on lah.. 
sejujurnya dira pun penah bagi alasan mcm tu kat mama 
but in the end mesti akan menyesal.. sebab kena ganti 
balik.. kalo awk semua ada niat nak skip puasa baik hentikan
sebab ap, sebab rugi wei..

key lahhh bye. otak dah lemau..
habis semua ilang ingatan seketika nak update ap
hahaha.. tarakucacar baby..
muahhh.. hahahah
bye readers...
 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.